You are currently viewing Символика при цветовете на бижутата
Символика при цветовете на бижутата

Символика при цветовете на бижутата

 Днес ще Ви отведем в пъстрия, искрящ свят на бижутата. Тук ще разгледаме от по-близо широкия спектър от цветове, които малките съвършенства предлагат. Затворете очи, намислете си цвят. С какво го свързвате? С морето, зимата или пък нещо още по-любимо…интерпретациите са безкрайни. А, също така, цветовете могат да разкрият много и за Вашето емоционално състояние. И въпреки че използваме цветовете понякога несъзнателно, то те изпращат сигнали, които интерпретираме несъзнателно отново, искаме или не.

Ефектът на багрите

Носейки бижута, Вие най-често ги избирате така, че да подхождат на Вашия аутфит. Именно външният Ви вид разкрива какво харесвате днес и в какво настроение сте. Понякога несъзнателно посягаме към определен цвят, а понякога всичко е добре обмислено. Но нека имаме предвид, че не всички цветове се интерпретират по един и същ начин, а зависи от човек до човек! Също така, природата сама по себе си дори използва цветовете като сигнали. Преди да надникнем измежду нашите златни изкушения в онлайн магазин за бижута GOLD ADDICTED, нека продължим с …

Бяло

Бялото е символ на чистотата и минимализма, а ако накитът е от черно злато – комбинацията става нестандартна и зашеметяваща! А, всъщност, бялото символизира невинност и скромност, които са едни от основните добродетели за всеки човек. Освен всичко това, бялото е изключително благороден и носи усещане за могъщество. Понесете се в белите небеса и завладейте света на бижутата!

 

Черно

Най-тъмният от тъмните, негово величество – черното. Истински фаворит от цветовата гама на много скъпи и популярни марки заради луксозното си излъчване. Вечна класика. С черния цвят Вие заявявате себе си. Излъчвайте сила и смелост, а в същото време – нотка мистериозност! Естествено, не съветваме да прекалявате с черните акценти, т.к. ще създадете мрачно впечатление за себе си.

 

 

Розово

Ех, това розово, а неговите нюанси – истински разкош за всяко сетиво. Предизвикателен цвят, също като природата, която го е създала. Предупреждение за младежка екстравагантност! Сладкото розово носи със себе си усещането за мек и деликатен вид, а в другата крайност отиваме при по-яркото розово. То пък от своя страна може да Ви накара да се чувствате по-разчупени и забавни.

Червено

Бижутата с червени акценти се считат за жизнени и вълнуващи. Дълго време червеният цвят бе спряган като символ на богатство, надмощие и…съблазън. Да, точно така! Червеното изпраща специални сигнали, които несъмнено няма да останат незабелязани.

Оранжево

Този цвят е сигнален, привличащ вниманието. Оранжевото е олицетворение на верността и индивидуалността. Той също така създава топло усещане и очарова с нестандартност. Избирайки, от който и да било от нюансите му, бижуто Ви ще излъчва спокойствие, честност и почтеност.

Жълто

Жълтото е изключително интуитивно. То събужда съзнанието като с магическа пръчка! Божествена багра, олицетворяваща щастието и радостта. Освен всичко това, той подобрява паметта и засилва дейността на мозъка.

Зелено

Зеленото е символ на баланс. То съживява енергията, привлича благополучието и подобрява преценката ни. Носенето на накити със зелени скъпоценни камъни със сигурност ще повиши настроението Ви. А, освен това, действа успокояващо на хората около Вас. Цвят на просперитет, лоялност и морал. Завладейте света с размах!

 

Тюркоазено

Тюркоазеният цвят носи късмет и мир, а и също така е всеизвестно, че ни пази от зли очи. Бижутата с тюркоаз са особено популярни през слънчевото лято, защото багрите на скъпоценните камъни напомнят на морето. Водата, която всеки ден целува златистия бряг…

Синьо

Любимото синьо най-често се асоциира със свободата и водата. Той е символ на честност и всички добродетели, които трябва да притежава човек. Самоувереността, която носи със себе си, също не ни убягва. Накитите, притежаващи сини скъпоценни камъни, са израз на сила и непоколебимост, така че бъдете готови да привличате погледите.

Виолетово

Лилавото символизира силната интуиция и се смята за един от най-мистичните цветове. Истинско противоречие! Хората, които са привлечени към нематериалния свят обожават лилаво. А, интересен факт е, че човек, в чиято аура преобладава виолетово – то той е освободен от пороци и има чиста душа. Любима багра на артисти!

А, кой е Вашият цвят? Намерете бижуто, в което той присъства, само при нас и то на страхотна цена!