You are currently viewing Защо да инвестираме в злато?
Застраховка срещу непредвидени събития Златото на практика е вечно. Няма значение какво става навън - дали имаме режим на тока, дали има световна война, или пък природно бедствие. Златните пръстени, кюлчетата, златните обеци - те си остават там и са Вашия изход от всяка ситуация. Вероятно, няма друг клас активи, запазващи стойността си при подобни форсмажорни обстоятелства.

Защо да инвестираме в злато?

В последните години, златото добива все по-голяма популярност като инвестиция. Особено във времена като днешните криза. Не е ли по-добре да закупите бижу, което има себестойност, вместо “маркова” дреха, която едва след няколко месеца няма да струва нищо?

А, знате ли, че…

Златото е форма на пари

И, да, не е нужно да имате никакви познания на фондовия пазар или пък да следите цените на акциите всеки ден. Сложни графики, които са абсолютно неразбираеми – не! Златно колие, гривна или пръстен са неусложнена форма на инвестиция, а вече може да ги намерите изключително лесно във Вашия любим онлайн магазин за златни бижута – GOLD ADDICTED.

Антикризисна мярка срещу инфлацията

Благородният метал става по-скъп, когато цените отиват стремглаво нагоре. Това означава, че с нарастващата инфлация, цената на златото се покачва. Така, че то се явява като своевременна защита за Вашите финанси.

Мобилност

Всеки златен накит може да бъде транспортиран или скрит лесно. За пример ще дадем недвижимите имоти – те са трайно прикрепени към земята, без опция за движение. Също така, щом държавата реши, тя лесно може да ги обложи с всевъзможни нови данъци или да ги отчужди в нейна полза. Това при златото е невъзможно.

Сигурност и безопасност

Златото е може би единствената ликвидна инвестиция, която е безрискова. Още от древни времена, металът е бил ценен и е съхранил стойността си през войни, и много други събития. Вместо това, облигациите и акциите стават напълно безполезни, когато компании и държави фалират.

Предпазване от отрицателни лихвени проценти

В случай че инфлацията е по-висока от лихвените проценти, цените на златото отиват само и единствено нагоре. Честито – Вие имате нещо с непоклатима стойност!

Течно във всеки един момент

Във всяка ситуация, Вие може да претопите златото и да му намерите купувач във всеки край на света. За разлика от него, недвижимите и движимите вещи могат да се продават с години, а с течение на времето – често цената им може да падне, което води до загуби. Та, кой обича да губи?

Поверителност във всяка ситуация

Може да закупите злато анонимно. Вашата държава или собствена банка дори не подозират, че инвестирате в благородни метали. Не се бяхте сетили, нали?

Нямате нужда от задълбочени познания

Никога не инвестирайте в нещо, от което не разбирате. Ако названия като Bitcoin, блокчейн или пък мечи пазар са твърде далечни от Вас, заложете на сигурното. Златото е наистина лесна за разбиране инвестиция, която ще Ви се отплати в краткосрочен и дългосрочен план.

Златото е универсална валута

Вие може да го купите и продадете навсякъде, по всяко едно време – стига да го пожелаете.

Спестява време и нерви

С покупката на злато си осигурявате спокойствие, което на фондовите борси просто липсва. Няма да тръпнете ежесекундно в очакване какво ще стане, с колко ще падне или ще се вдигне цената на конкретна валута. Още с покупката на златния накит, Вие си осигурявате спокойствие.

 

Застраховка срещу непредвидени събития

Златото на практика е вечно. Няма значение какво става навън – дали имаме режим на тока, дали има световна война, или пък природно бедствие. Златните пръстени, кюлчетата, златните обеци – те си остават там и са Вашия изход от всяка ситуация. Вероятно, няма друг клас активи, запазващи стойността си при подобни форсмажорни обстоятелства.

 

 

Това са най-важните причини, на които може да се позовем, за да Ви убедим, че благородният метал, ценен от хиляди години, наистина си струва. Не чакайте, а разгледайте и грабнете някое от нашите предложения в GOLD ADDICTED. Инвестирайте умно и на време!