You are currently viewing Видовете злато, които предлагаме
Видовете злато, които предлагаме Златото е най-популярният метал за годежни пръстени, колиета, обеци и гривни. В тази статия, ние от онлайн магазин GOLD ADDICTED ще Ви представим разновидностите му, които предлагаме, за да направите най-добрия избор при Вашата покупка.

Видовете злато, които предлагаме

Видовете злато, които предлагаме

Златото е най-популярният метал за годежни пръстени, колиета, обеци и гривни. В тази статия, ние от онлайн магазин GOLD ADDICTED ще Ви представим разновидностите му, които предлагаме, за да направите най-добрия избор при Вашата покупка.

 

Какво е жълтото злато?

То е благороден метал, който е много мек и в най-чистата си форма лесно се огъва, следователно – с него се борави трудно. Това е и причината, жълтото злато да се смесва с по-твърди сплави, за да е по-издръжливо и да запази формата си. Най-често бижутата се произвеждат от 14-каратово злато, това, което ние предлагаме.

 

 

 

Какво е бялото злато?

Интересен факт е, че бялото злато всъщност не съществува в природата, а е направено от човека. То е комбинация от жълто злато и бели сплави на благородни метали като паладий, никел, цинк и сребро. Именно те му придават характерния за него сребристо-бял цвят и твърдостта, от която се нуждае. Този вид благороден метал е по-достъпната опция от платината, а и за разлика от нея, той може да бъде оформен лесно в много по-сложни бижута.

 

 

Какво е розовото злато? 

Розовото злато е легирано с мед, а в зависимост от количеството ѝ, ще се определи крайния му цвят. Наричано още „руско злато“, то дебютира за първи път в Русия през далечния 19 век. Изработено е от жълто злато и мед, която му придава известния розов нюанс, разкриващ финес, като в същото време има и лек жълт оттенък, за да се счита за неутрален по отношение на пола. А, относно здравината – розовото злато се слави с това, че е най-издръжливо от всички, т.к. медта е изключително здрава.

 

 

 Какво е черното злато?

Черното злато е не е естествен материал, а е жълто злато, което е почернено чрез различни производствени техники. При една от тях – галванопластиката, се използва черен родий или рутений, за да се добие желаният цвят. А, другата опция е чрез лазер, който променя микроструктурите на благородния метал. Черните метали, използвани за създаване на черното злато, не намаляват първоначалната стойност на жълтото. Бижутата с такъв тъмен цвят са изключително елегантни и смели, приковаващи погледите, но намирането им може да се окаже истинско предизвикателство.  

А, какво са каратите и чистотата?

Сигурно сте чували термина “карат”, който обикновено се съкращава с буквата “К”. Той описва чистотата на златото и се прилага еднакво за жълтото, бялото, розовото и черното. Каратите се измерват по скала от 24, където 24К представлява златото в най-чистата му форма. Примесът е от благородни метални сплави, които се използват за втвърдяване на златото. Следователно:

– 24 карата (999 проба) е 99.99 % злато и 0.01 % примеси
– 18 карата (750 проба) е 75.00 % злато и 25.00 % примеси
– 14 карата (585 проба) е 58.50 % злато и 41.50 % примеси

Знайте, че няма разлика в ценовата стойност при различните видове злато, стига да са едно и също тегло, и карати. Въпреки това, бижутата от бяло, розово и черно злато могат да бъдат малко по-скъпи от жълтото, поради производствения процес, през който преминават.

Ако се колебаете между жълто, бяло, розово и черно злато, доверете се на нашите експерти, които винаги са на разположение, за да Ви помогнат. Обадете се на посочения телефон за контакт, изпратете ни имейл или лично съобщение, а ние ще се погрижим за останалото!